ملف للوجبات السابقة التجهيز لتوفير الوقت فى شغل المطبخ
السلام عليكم يا عدولات ان شاء الله هيكون هنا كل الوصفات اللى تساعدك فى توفير الوقت للسيدة العاملة او ربت البيت
نبدأ بسم الله
1- عمل الصلصة
* اعملى صلصة مسبكة من غير اى اضافات وضعيها فى علبة بالفليزر حتى تستخدميها بالدرورة
2- البصل
* حمرى بصل لونه ذهبى وضعية فى الفليزر فى علبة تستخدم فى عمل الصلصة لطهى الخضار او اى تسبيكة * حمرى بصل لونه بونى لعمل الارز الاسمر للسمك او اى وصفة تحتاج للبصل الاسمر فى علبة وفرزية
3 - الشربة
* عند سلق فراخ او لحم ممكن تضعى الشربة فى اكياس عند الحاجة ليها * ممكن تتركيها تغلى شوية حتى تتكثف وتوضع فى مكعبات الثلج وعند تجميدها تفرغيها فى اكياس وعند استخدمها تزودى ماء
4- الحبوب والبقول
* اى نوع من الحبوب والبقول ممكن تنقعى كمية وتسلقيها وبعد سلقها تشطف بالماء البارد وتكيس على اد الطبخة
5- السبانخ
* نظفيها واغسليها مع الكسبرة الخضرة وقطعيها وضعيها بالكيس على اد الطبخة وعند طهيها توضع وهى مجمدة
6- القلقاس
* قشرية وقطعية مكعبات واغسلية بالماء الفاتر اكثر من مرة ثم يجفف بفوطة نظيفة ويكيس بالكيس على اد الطبخة
7- للحم
* اعملى كفتة من للحم المفروم والبصل المبشور والفلفل والملح وبيضة وممكن بقدونس وتصبع وتوضع فى اطباق فوم فى الفليزر حتى تستخدم وعند قليها تقلى مجمدة * اللحم المعصج يفرز بالفليزر وتخدى منه عند عمل الباشاميل او المكرونة البلونيز او اى استخدام * اللحم المسلوق يوضع فى اكياس عدد الافراد ويحمر او يوضع بالصلصة فى الخضار
8- الفراخ البانية
* تبلى الفراخ بانية واتركيها 2 ساعة الثلاجة وتوضع بالاطباق الفوم وتفرز للاستخدام وتقلى وهى مجمدة
تابعونى يا حبيبى فى باقى الوصفات متنسونيش فى تقيم حلو زيكم